Mesto získalo na rekonštrukciu ZŠ dotáciu 1,639 milióna eur

04.03.2009 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa/Prešov 4. marca (TASR) – Mesto Stará Ľubovňa bude môcť na realizáciu projektu modernizácie Základnej školy (ZŠ) na Komenského ulici a zníženie energetickej náročnosti týchto priestorov využiť ...
Eulália Štefanová z oddelenia strategického a regionálneho rozvoja MsÚ v Starej Ľubovni dnes informovala TASR, že o spomínanú sumu sa uchádzali prostredníctvom Regionálneho operačného programu v rámci prioritnej osi Infraštruktúra vzdelávania. Oznámenie o prijatí zámeru dostala radnica koncom minulého týždňa a v súčasnosti pripravuje všetky dokumenty, ktoré sú potrebné na samotné podpísanie zmluvy. Vedenie samosprávy odhaduje, že tento formálny proces by sa mal uzavrieť v priebehu 60 dní a samotná realizácia zámeru by sa mohla rozbehnúť už v lete tohto roka.
Projekt \"Zvýšenie energetickej hospodárnosti a modernizácia Základnej školy na ul. Komenského v Starej Ľubovni\" počíta s komplexnou obnovou budov, pričom stavebné úpravy a rekonštrukčné práce budú smerovať hlavne k zníženiu celkových výdavkov na vykurovanie. Súčasťou zámeru je aj vytvorenie bezbariérových prístupov v niektorých častiach školských budov, oprava palubovky v telocvični a komplexná rekonštrukcia športového areálu. Ten bude po ukončení rekonštrukčných prác disponovať viacúčelovým ihriskom, volejbalovým ihriskom a kompletne obnovenou atletickou dráhou s doskočiskom. Súčasťou projektu je aj interiérové vybavenie školy, vytvorenie nových špecializovaných učební a inštalácia moderných informačných technológií vrátane počítačovej techniky. Podľa harmonogramu by sa mali práce na modernizácii školy uzavrieť do konca roka 2010.
 

Vyberte región